ČO JE TERAPIA FAREBNÝM SVETLOM

FARBA JE SVETLO A SVETLO JE FARBA

Slnko vyžaruje svetlo s rôznymi frekvenciami. Tieto frekvencie možno oddeliť procesom nazývaným refrakcia. Keď svetlo prechádza cez kryštálový hranol, láme sa a rozdeľuje na sedem farieb spektra, pričom každá farba má svoju vlastnú frekvenciu.

Ak oddelené farby prejdú cez iný hranol, vytvoria biele svetlo. Prvou osobou, ktorá tento jav koncom 17. storočia dokázala, bol Isaac Newton, významný britský fyzik.

Bioptron Color Therapy Filters

VLNOVÉ DĹŽKY A FREKVENCIE FARIEB

Energia sa šíri vo vlnách. Vzdialenosť medzi jednotlivými po sebe nasledujúcimi vlnami sa nazýva vlnová dĺžka a počet kmitov vlny za jednu sekundu sa nazýva frekvencia. Všeobecné pravidlo hovorí, že čím dlhšia je vlnová dĺžka, tým nižšia je frekvencia. Každá farba má svoju špecifickú frekvenciu a vlastnú individuálnu vlnovú dĺžku, a teda aj svoje špecifické účinky.

Fialová má najkratšiu vlnovú dĺžku, zatiaľ čo červená má najdlhšiu. Za fialovou sa nachádza ultrafialová, ktorá je síce pre ľudské oko neviditeľná, ale môže prechádzať naším telom. Ultrafialové žiarenie nám poskytuje opálenie a ničí baktérie. Najdlhšou vlnovou dĺžkou na druhej strane spektra je červená. Za červenou sa nachádza infračervené žiarenie, po ktorom nasledujú mikrovlny, radar, rádio a televízne vlny, ktoré sú pre ľudské oko neviditeľné.

Červená, oranžová a žltá farba majú dlhšiu vlnovú dĺžku a zrejme sa dostanú do oka rýchlejšie ako farby na opačnom konci spektra. Nazývajú sa teplými farbami a často si ich spájame s ohňom a slnkom.

Pohybujú sa na kratších vlnových dĺžkach, takže sa zdá, že im trvá dlhšie, kým sa dostanú do našich očí. Pripomínajú moria a rieky, oblohu a sviežosť zimného svitania

Každá teplá farba má svoju komplementárnu studenú farbu, ktorá sa páruje takto: červená - modrá, oranžová - indigová, žltá - fialová, zelená - červená (purpurová).

Bioptron Pro1, Color therapy optics

Zepter-Bioptron-Color-Therapy-3-V2


Svetlo BIOPTRON je polarizované; elektromagnetické vlny polarizovaného svetla kmitajú len v paralelných rovinách, vďaka čomu je toto svetlo veľmi prenikavé. Nevznikajú žiadne ultrafialové lúče ani výrazné teplo: Prístroje na svetelnú terapiu BIOPTRON sú bezpečné a nemajú žiadne negatívne vedľajšie účinky.

Farebná a svetelná terapia sa zameriava na liečbu príčiny ochorenia, a nie jeho symptómov, pričom stimuláciou fyzických a emocionálnych podmienok sa snaží vytvoriť rovnováhu v tele.

Táto súprava farebného svetla je založená na 2 princípoch farebnej terapie - bioinformačnom koncepte pre tlakové body a stimulácii čakier - a poskytuje výhody: Svetlo, 7 farebných filtrov

BIOPTRON Color Light Set je šetrný, bezpečný a účinný.

FAREBNÁ TERAPIA ČAKIER

Zdravie je podmienené rovnováhou nielen našich fyzických, ale aj emocionálnych, mentálnych a duchovných potrieb. Princíp farebnej terapie čakier vychádza z predpokladu, že farby sú spojené so siedmimi hlavnými čakrami, čo sú duchovné centrá v našom tele, ktoré sa nachádzajú pozdĺž chrbtice. Tieto čakry sú ako špirály energie, pričom každá z nich sa vzťahuje na konkrétnu oblasť.

Čakra (vyslovuje sa ša-kra) je sanskritské slovo pre "koleso". Predpokladá sa, že čakry uchovávajú a šíria energiu. Čakier je sedem a každá z nich je spojená s určitým orgánom alebo systémom v tele.

Každá čakra má dominantnú farbu, ktorá sa môže stať nevyváženou. Ak sa tak stane, môže to spôsobiť poruchu a fyzické následky. Vhodným zavedením príslušnej farby sa porucha pokladá za zlepšenú.

Bioptron Pro1 Violet light

ChakraWoman3_new-article-SK

ODHAĽTE SILU FARIEB

1. ČERVENÁ

Červená je najodvážnejšia farba zo skupiny a predstavuje oheň, teplo, krv, vášeň, silu vôle, prežitie, hnev, temperament, nebezpečenstvo a deštrukciu. Používa sa na dodanie energie, povzbudenie pohybu, zvýšenie našich okamžitých reakcií a zapálenie vášne. Červená je farba spojená so základnou čakrou, ktorá spája našu energiu so Zemou.

2. ORANŽOVÁ

Oranžová je teplá farba, ktorá navodzuje pocit šťastia a spája fyzickú energiu s duševnými vlastnosťami. Je farbou kreativity a prispôsobivosti a poskytuje všeobecný pocit pohody a veselosti. Oranžová má na starosti sakrálnu čakru, ktorá je domovom tvorivej životnej energie.

3. ŽLTÁ

Žltá je farbou intelektu a vnímania. Je farbou osobnosti a ega a predstavuje naše pocity o sebe samých a našu sebaúctu. Táto farba 

podporuje jasné myslenie, odstup, jas, sebadôveru a šarm. Žltá predstavuje tretiu čakru, známu ako solar plexus, v ktorej sa rodí sebadôvera, identita a osobná sila.  

4. ZELENÁ

Zelená je farbou lásky, pokroku, rastu, plodnosti, nádeje, rovnováhy a nového života. Považuje sa za upokojujúcu a upokojujúcu farbu, pomáha bojovať proti stresu. Zelená je tiež farbou srdcovej čakry, v ktorej sa posilňuje láska, súcit a láskavosť.

5. MODRÁ

Modrá je ešte upokojujúcejšia ako zelená, najmä pokiaľ ide o naše emócie. Je to farba spájaná s meditáciou a duchovnou expanziou, pretože uvoľňuje a otvára myseľ. Modrá stimuluje duševný rast a je farbou mieru, pravdy, oddanosti, pokoja a úprimnosti. Je to farba spojená s krčnou čakrou a predstavuje nájdenie vlastného hlasu a pravdy.

6. INDIGO

Indigová farba sa vždy spájala s disciplínou, štruktúrou, vierou a efektívnosťou. Považuje sa tiež za nápomocnú pri odstraňovaní návykových emócií. Prinúti nás čeliť strachu, povzbudzuje k pokroku a inšpiruje k vlastnej zodpovednosti. Indigo je farbou čakry tretieho oka, ktorá otvára myseľ informáciám mimo hmotného sveta a piatich zmyslov.

7. FIALOVÁ

Fialová je farba s najkratšou vlnovou dĺžkou a spája sa so sebapoznaním a duchovným vedomím. Vždy bola považovaná za rehabilitačnú farbu a podporuje spojenie ega a ducha. Fialová je farba spojená so siedmou a poslednou čakrou, tzv. korunnou čakrou, ktorá predstavuje čisté vedomie.

Zepter-Bioptron-Color-Therapy-2-V2

Zepter-Bioptron-Color-Therapy-4-V2