ČO PIJETE?

JE VODA Z VODOVODU, KTORÚ PIJEME, BEZPEČNÁ? VÄČŠINOU NIE.

Voda z vodovodu sa často čistí pridávaním dezinfekčných rozpúšťadiel, ako sú chloridy a iné chemikálie, ktoré sa dostávajú do našich tiel, napríklad arzén, olovo kadmium, fluorid, tiež baktérie, kvasinky a vírusy. "Vyčistená" voda z vodovodu, ktorá sa dostáva do našich domácností, je často plná zlúčenín železa, pretože voda putuje cez staré skorodované podzemné potrubia a všetka táto hrdza sa dostáva do vody, ktorú zvyčajne pijeme a používame v domácnosti.

Dlhodobé vystavenie takýmto chemikáliám vedie k poškodeniu pokožky, problémom s obehovým systémom, zvýšenému riziku vzniku rakoviny, problémom s obličkami, vysokému krvnému tlaku a iným vážnym zdravotným problémom.


JE BALENÁ VODA, KTORÚ PIJEME, BEZPEČNÁ ? PRAVDEPODOBNE NIE.

Najväčšie obavy vzbudzujú fľaše na vodu, ktoré obsahujú BPA (bisfenol A), čo je toxická chemická látka zaradená do kategórie endokrinných disruptorov, ktorá ovplyvňuje normálnu hladinu hormónov v našom tele. Aj keby tento materiál nebol dôvodom na znepokojenie, mala by ním byť skutočnosť, že toto odvetvie nie je striktne regulované a nie je povinné uvádzať zdroj vody na etiketách. Niektoré balené vody pochádzajú z nedotknutých zdrojov, ale obrovské percento jednoducho pochádza z verejných vodovodov.

Často si vyberáme balenú vodu, pretože si myslíme, že nemáme inú možnosť. Toto riešenie je však drahé a veľmi nepohodlné. Keď sa rozhodneme pre balenú vodu ako zdroj pitnej vody, rozhodneme sa nosiť so sebou stovky ťažkých fliaš, ktoré sa po vyprázdnení vyhadzujú, čo prispieva k už aj tak veľkému znečisteniu životného prostredia.

Napriek nepohodliu a vysokým nákladom na našu investíciu do balenej vody si nemôžeme byť istí, že to, čo je vo fľaši, je skutočne kvalitné. Problém balenej vody: 1900-krát drahšia ako voda z vodovodu. Ťažká a nepohodlná na nosenie domov. Len každá piata fľaša s vodou sa recykluje. Výroba balenej vody je regulovaná v oveľa menšej miere ako mestské zariadenia na úpravu vody.

Procesy výroby, prepravy a recyklácie plastových fliaš majú nesmierne negatívny vplyv na životné prostredie.

Bottled water we drink

JE FILTROVANÁ VODA, KTORÚ PIJEME, BEZPEČNÁ? VÄČŠINOU ÁNO. MOSTLY YES.

Trh dnes ponúka širokú škálu filtrov, ktoré sa výrazne líšia kvalitou, dizajnom, účinnosťou a cenou. Mnohé systémy sú síce drahé, ale nemajú potrebnú certifikáciu, kontrolu kvality alebo bezpečnostné prvky. Chýbajú im správy s vedeckými údajmi o účinnosti čistenia vody, čo predstavuje reálnu hrozbu pre naše zdravie a pohodu.

Filtrovaná voda môže byť najlepším, najzdravším a najekonomickejším riešením, ak nájdete správny systém na filtrovanie vody. Pred vypitím ďalšieho pohára vody si to dvakrát premyslite - urobte rozumné rozhodnutie!

PREČO JE REVERZNÁ OSMÓZA NAJLEPŠÍ PROCES FILTRÁCIE VODY?

Reverzná osmóza je technológia, ktorá sa používa na odstránenie kontaminantov vrátane dusičnanov, pesticídov, síranov, fluoridov, baktérií, liečiv, arzénu z vody pretláčaním vody pod tlakom cez polopriepustnú membránu. Nečistoty sa odfiltrujú po tom, čo tlak vody pretlačí vodu cez membránu RO. Výsledkom je lahodná pitná voda s čistou chuťou

Filtered water we drink