UMENIE PORCELÁNU

Vitajte v kráľovstve kolekcie majstrovských diel spoločnosti Zepter. Kolekcia, na ktorú remeselníci jemne naniesli zlatom inšpirované vzory, vďaka čomu je každý kus z týchto siedmich kolekcií predmetom našej neustálej túžby po kráse. Špičkové remeselné spracovanie a pozornosť venovaná detailom, spojené s vycibreným vkusom a sofistikovaným štýlom, priniesli kolekcii Masterpiece spoločnosti Zepter celosvetové uznanie za kvalitu.

KREHKÉ SKVOSTY V RÍŠI KRÁSY

Porcelán Zepter je dokonalým vyjadrením trojstupňového prístupu k jedlu, ktorý vyžaduje, aby boli pokrmy zdravé, chutné a napokon, aby na stole dobre vyzerali. Iba tak si jedlo a spoločnosť naplno vychutnáte. Vo všetkých kolekciách porcelánu Zepter ľahko nájdete rovnako vysokú remeselnú zručnosť, špičkovú kvalitu a vycibrený estetický vkus, ale aj štýlovú rozmanitosť a ideálnu rovnováhu medzi klasickým umením a súčasnými potrebami.

Kolekcia Zepter Masterpiece je inšpirovaná krásou, a to tak prírodnou, ako aj tou, ktorú vytvoril človek. Spomienka na dávnu tradíciu, ktorú prvýkrát zaznamenal v 13. storočí Marco Polo, ktorý po návrate z Číny prirovnal porcelán ku kráse, jemnosti a tvrdosti mušle Porcella.

Produkty kolekcie Zepter Masterpiece sú súčasné umelecké diela, ktoré zdedili pôvab, ktorý zapôsobil na starovekých európskych cestovateľov, ale sú vyrobené v moderných zariadeniach s využitím najnovších dostupných technológií, ktoré im dodali vysokú estetiku, životnosť a kvalitu.

Black-White

Porcelain-3_Zepter

NAJVYŠŠIA KVALITA PRE KRÁĽOVSKÚ ELEGANCIU

Kolekcia Masterpiece  Zepter sa vyrába výhradne z tvrdého porcelánu, ktorý je odolný aj voči poškriabaniu oceľou: vďaka vysokému obsahu kaolínu (50 - 55 %) a nízkej prímesi kremeňa a živca (20, resp. 30 %). Tento druh porcelánu sa môže vypaľovať pri veľmi vysokých teplotách, až do 1 350 - 1 460 °C.

Kolekcia Masterpiece spoločnosti Zepter rešpektuje pôvodný spôsob výroby porcelánu, ktorý sa datuje na začiatok 18. storočia, keď Johann Friedrich Böttger zdokonalil vzorec, ktorý vynašiel matematik a vedec Ehrenfried Walther von Tschirnhaus, a experimentovaním s holandskými kolegami položil základy moderného výrobného procesu

Bol to veľký krok vpred, pretože dovtedy bola Čína jediným výrobcom porcelánu: do Európy ho dodávala iba holandská Východoindická spoločnosť a predstavoval bohatstvo, prestíž a bezkonkurenčný vycibrený vkus. Teraz, v 21. storočí, spoločnosť Zepter prinavrátila porcelánu jeho pôvodný lesk a exkluzivitu, ktorá dodáva kráľovskú eleganciu každému stolu a mení každodennú príležitosť na oslavu.

Kolekcia Zepter Home Art Masterpiece nielen splní, ale aj prekoná vaše želania a očakávania a nadchne vašich hostí.

KRÁSA ZRODENÁ V OHNI

Na výrobu svojho exkluzívneho porcelánu pracuje spoločnosť Zepter výhradne technikami "in-glaze" a "on-glaze".

Počas procesu výroby ohňom "in-glaze" sa na riad nepriamo nanesie základná farba pomocou antiadhézneho papiera, a to sieťotlačou, a potom sa vypáli pri teplote 1 250 °C, aby sa farba mohla ponoriť do opätovne skvapalnenej glazúry, čím získa svoj nezameniteľný lesk. Následne prebieha postup "on-glaze fire": motívy (Zepter's Royal, Imperial a Black & White) sa ručne maľujú, so zlatými ozdobami alebo bez nich, a porcelánové kusy sa vypaľujú pri teplote 840 °C. Ako vyplýva z názvu, výzdoba je teda "na glazúre".

V záverečnej fáze sa ručne maľuje 22-karátovým zlatom, ktoré má pred vypaľovaním hnedastú farbu v dôsledku použitých olejov a prísad; detaily na okraji sa potom nanášajú štetcom. Tento postup sa nazýva "zlatý oheň" a vykonáva sa pri teplote 800 °C. Podobne sa rukoväte, ozdoby a okraje maľujú výhradne ručne. Táto remeselná práca je veľmi špecializovaná a odovzdáva sa z maliara na maliara počas desaťročí.

V porovnaní so štandardnou výrobou porcelánu v každej jednotlivej fáze výroby (t. j. motív a zlaté dekorácie sa nanášajú počas procesu tlače) je rozdiel a absolútna výnimočnosť kolekcie Masterpiece spoločnosti Zepter zrejmá v každom detaile.

SORTIMENT PRVKOV

Bohatosť a dokonalosť detailov v kombinácii s veľkým počtom dostupných produktov tvoria pôsobivý sortiment súprav na stolovanie.

Kolekcia porcelánu prichádza s najväčším možným zoznamom položiek na stolovanie: od veľkých servírovacích tanierov po najmenšiu soľničku, od polievkových mís po šálky na čaj a espresso. Každá súprava bola koncipovaná tak, aby bolo možné kombinovať jednotlivé kusy, od tých najzákladnejších až po kompletné vybavenie v celej svojej veľkoleposti. A nakoniec je k dispozícii aj kompletný sortiment na servírovanie čaju, kávy a espressa.


porcelain_22-Zepter

CERTIFIKÁT PRAVOSTI

Spoločnosť Zepter International s hrdosťou potvrdzuje, že tento porcelán a súvisiaca kolekcia z radu Table Art sú kompletne ručne vyrobené a ručne spracované z materiálov najvyššej kvality.

Sú kompletne vyrobené v nemeckom Bavorsku s najvyššou úrovňou remeselného spracovania. Každý kus je vyrobený výhradne z porcelánu s tvrdou pastou podľa pôvodnej metódy z 18. storočia. Technika povrchovej úpravy farebných vzorov sa aplikuje metódou "in-glaze" a zlato sa nanáša metódou "on-glaze". Ich jemné pozlátenie je ručne maľované 22-karátovým zlatom technikou "zlatého vypaľovania" a veľmi špecializovaným spracovaním.

Spoločnosť Zepter International zaručuje najvyššie štandardy kvality a technológie výberom najlepších surovín kontrolovaného európskeho pôvodu a prísnym dohľadom nad výrobnými procesmi

Zepter-Masterpiece-Collection-Porcelain-1

Porcelain_Zepter