TRADÍCIA A PRECÍZNOSŤ

“Ak je dobrý nôž najdôležitejším nástrojom každého kuchára, prečo by ste sa mali uspokojiť s niečím menej dokonalým?”  

- Karl Gustav Felix, zakladateľ


Tradične vyrábané nože FELIX® najvyššej kvality sú ručne vyrábané našimi majstrami, ktorí sú vyškolení na výrobu len toho najlepšieho.

Kvalita sa začína správnou surovinou a spoločnosť FELIX® používa len tie najlepšie: od vysoko legovanej chróm-molybdén-vanádiovej ocele X50CrMoV15, japonskej viacvrstvovej damaškovej ocele VG10 alebo žiletkovej ocele X65CR13. Vďaka homogénnej a kompaktnej mikroštruktúre týchto akostí ocele je zaručená pružnosť, odolnosť voči korózii a zachovanie ostria čepele.

Keďže ide o ručnú výrobu, kvalita priamo závisí od zručnosti našich majstrov. Každý nôž prechádza 45 rôznymi pracovnými krokmi a každý jeden krok sa opiera o stáročné znalosti Solingenu, precíznu prácu, dobré oko, starostlivosť a lásku k detailom.

Funkčnosť a dizajn našich nožov, dokonalé ovládanie a používanie noža závisí od toho, ako je nôž vytvarovaný, ako vám padne do ruky, ako je vyvážený, ako sa pri rezaní dostáva sila k čepeli. Nože FELIX® majú všetky tieto vlastnosti už od prvého pohľadu a dotyku a vyznačujú sa špičkovou kvalitou a krásnym dizajnom.

FELIX knives- Absolute Collection

KVALITA

FELIX® je spoločnosť s tradíciou a jeden z najstarších výrobcov nožov, vyrábajúcich príbory od roku 1790. Karl Gustav FELIX založil spoločnosť Gustav Felix Schneidwaren fabrik v roku 1843, čím založil dve storočia trvajúci odkaz remeselnej zručnosti a vyrába nože preslávené po celom svete svojou mimoriadnou kvalitou.

V roku 2012 spoločnosť ZEPTER International, globálna spoločnosť s viacerými značkami, ktorá vyrába, predáva a distribuuje exkluzívny spotrebný tovar vysokej kvality po celom svete, kúpila spoločnosť FELIX® Solingen GmbH, čím si zabezpečila vedúcu pozíciu na trhu výroby nožov najvyššej kvality. Jedinečná vízia spoločnosti Zepter, špičková kvalita a inovatívne výrobky našli skutočný súlad v tradícii a špičkovom remeselnom spracovaní spoločnosti FELIX®.

FELIX knives - Olive Wood

FELIX kitchen knives

FELIX knives