ZDRAVÉ JEDLÁ BEZ PRIDANEJ VODY A TUKOV

RÝCHLEJŠIE, CHUTNEJŠIE A ZDRAVŠIE!

Po ochutnaní jedla pripraveného v systéme Zepter sa vám otvorí nový svet chutí. Nielenže jedlo pripravené týmto moderným spôsobom prinesie do vášho života viac energie, ale kuchynský riad Zepter Masterpiece je oproti tradičnému neškodný pre vaše zdravie.

Uvidíte, že jedlo pripravené bez pridania vody alebo tukov, vyzerá lepšie, pretože si zachováva farbu, tvar a štruktúru. Jedlo je chutnejšie, pretože sa zachová jeho prirodzená chuť a vôňa. Potraviny sú zdravšie, pretože sa nestrácajú ich výživové a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bielkoviny, mikro- a makroelementy). Jedlo sa nescvrkáva a neplýtvame ním .

Okrem toho sa jedlo neprilepí, nepripáli sa, neobsahuje toxické tuky, akroleín a nie je karcinogénne.

Healthy food with no added water and no added fats

AKO VARIŤ BEZ VODY?

Pri varení bez pridania vody vložte do studeného hrnca vždy čerstvo opláchnuté potraviny, pričom 1/4 nádoby nechajte prázdnu alebo nechajte priestor maximálne 3 cm od okraja nádoby a prikryte ho.

Pokrytý hrniec položte na studený sporák a zapnite na stredný až vyšší stupeň, keď šípka termokontroly dosiahne polovicu zeleného poľa na stupnici vlhkosti, znížte teplotu na minimum. Jedlo sa varí vo vlastnej šťave, ktorá zostáva v nádobe.

Para, ktorá sa uvoľňuje z potravín vo vnútri riadu, stúpa nahor. Pokrievka je vždy chladnejšia ako nádoba, takže para pri kontakte s pokrievkou kondenzuje. Výživná tekutina potom kvapká na dno a na jedlo. Tento proces pokračuje, kým jedlo nie je dokonale uvarené - uzavretý kruh.

Vodné tesnenie vytvorené medzi okrajom nádoby a pokrievkou hermeticky nádobu uzatvára. Varenie sa skončí približne po 20 minútach.

Zepter pot - Cooking without water

AKO VYPRÁŽAŤ BEZ TUKOV?

Pri vyprážaní bez pridania tuku vždy vložte mäso do už zohriatej nádoby. Prázdnu nádobu položte prikrytú na sporák, ktoý vždy zapnite na maximum až na 4 minúty.

Nádoba je pripravená na vyprážanie, keď šípka termokontroly dosiahne polovicu zeleného poľa na suchej stupnici, alebo keď na povrch kvapnete niekoľko kvapiek vody a tie začnú po maximálne 4 minútach vytvárať guľôčky - perla efekt. Mäso vždy vložte do už vyhriatej nádoby a pritlačte ho, aby sa opieklo. Po 30-60 sekundách opečené mäso otočte a opäť stlačte, nechajte ho takto, kým nie je hotové.

Znížte teplotu na minimum, vypnite alebo odstráňte hrniec zo zdroja tepla. V závislosti od použitého spôsobu vyprážania použite pokrievku. Proces vyprážania sa skončí približne po 10 minútach.

ZEPTER ŠETRÍ POTRAVINY, ENERGIU, ČAS A PENIAZE, ALE PREDOVŠETKÝM CHRÁNI VAŠE ZDRAVIE.

Zepter pan - Frying without fats