Shopping cart icon

Teľacie rebierka

Teľacie rebierka

Teľacie mäso má ružovú farbu a jemnú chuť. Je možné ho získať z teliat oboch pohlaví (na rozdiel od hovädzieho mäsa). Malo by byť súčasťou každodennej stravy. Dnes mám pre vás jednoduchý a mimoriadne chutný recept, ktorý si môžete ľahko pripraviť na akúkoľvek špeciálnu príležitosť. Vďaka našej jedinečnej Zepter technológii 316 L využijete princíp sous-vide u vás doma.

INGREDIENCIE (pre 4 osoby):

  • 1 kg teľacích rebierok
  • 1 PL horčice
  • 1 PL medu
  • Čerstvé bylinky - petržlen, bazalka, tymián, rozmarín
  • Extra panenský olivový olej
  • Zmes piatich korenín - škorica, aníz, fenikel, mleté korenie (alebo sečuánske korenie)
  • víno
  • klinček (pomletý pomocou MixSy)

PRÍPRAVA:

  • Pomocou sekáčika v MixSy rozdrvte všetky suché koreniny a vytvorte zmes piatich korenín.
  • Z čerstvých byliniek a extra panenského olivového oleja pripravte pesto.
  • Mäso zo všetkých strán dôkladne okoreňte zmesou piatich korenín.
  • Vložte mäso do studeného oválneho grilu (Z-V3025Z) bez pridania oleja. Samozrejme, ešte predtým, ako začnete variť, prikryte ho pokrievkou, aby ste mohli začať proces sous-vide.
  • Zapnite indukciu na strednú teplotu 160 ℃ na 5 minút. Po 5 minútach mäso otočte, vráťte späť pokrievku a okamžite znížte teplotu na 90 ℃ počas 45 minút. Mäso sa bude pomaly variť na nízkej teplote a nádoba pomôže využiť všetku vlhkosť a tuk z mäsa, takže bude rovnomerne prepečené. Pokrievka pomôže nádobe vytvoriť efekt sous-vide aj bez použitia vákua.
  • Vypnite indukciu a nechajte mäso ešte niekoľko minút odpočívať.
  • Pokrievku odložte, mäso preložte na dosku, potrite horčicou a medom a nakoniec omáčkou z pesta.
  • Podávajte na doske so zeleninou v štýle Zepter sous-vide, aby sa ušlo každému.
     

 

 

Pre vložené video sa vyžaduje súhlas so súborom cookie

Ak chcete vidieť vložené video na YouTube, musíte prijať naše zásady súhlasu so súbormi cookie. Cez toto si môžete kedykoľvek pozrieť video priamo na YouTube odkaz.

 

TIP ŠÉFKUCHÁRKY:

Odporúčam k tomu pripraviť zemiakový šalát a šalát z rukoly s granátovým jablkom a orechmi (recept nájdete v našich príspevkoch na blogu).

 

Vynikajúci kuchynský riad Masterpiece Zepter 316 L, pokročilá technológia a inovatívny dizajn umožňujú varenie bez vody a vyprážanie bez tukov, takže jedlo je zdravšie a zároveň chutnejšie, zachováva si prirodzené vône, chute, výživné a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bielkoviny, mikro- a makročastice), má menej kalórií a neobsahuje žiadne nebezpečné látky. Varenie so stohovateľným systémom Masterpiece Cookware šetrí potraviny, energiu, čas a peniaze, ale predovšetkým chráni vaše zdravie.

 

 

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 7. 3. 2018 13:29:22 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka