Shopping cart icon

Jahňacie mäso s tymiánom

Jahňacie mäso s tymiánom

Jahňacie mäso je druh červeného mäsa, ktoré je vo všeobecnosti bohatšie na železo ako kuracie mäso alebo ryby. Pozostáva najmä z bielkovín, ale obsahuje aj určité množstvo tuku. Jahňacie mäso je zdrojom vysokokvalitných bielkovín, ktoré obsahujú všetky esenciálne aminokyseliny potrebné na rast a udržanie organizmu. Z tohto dôvodu môže byť konzumácia jahňacieho mäsa prospešná najmä pre kulturistov, zotavujúcich sa športovcov a tiež pre pacientov po operáciách.

Používaním systému Zepter správne pripravujeme zdravé jedlá bez tukov - vytvárame chutnejšie a zdravšie pokrmy.

  • Jedlo vyzerá lepšie: farba, tvar a štruktúra sú zachované
  • Jedlo je chutnejšie: prirodzené chute a vône sú zachované (aj bez pridania soli)
  • Jedlo je zdravšie: výživové a biologické hodnoty (základné živiny, vitamíny, minerály, bielkoviny, mikro- a makročastice) sú zachované. Potraviny sa nepripaľujú a neobsahujú akroleín, rakovinotvornú látku. 

 

Ingrediencie (pre 4 osoby):

  • 6 mrkiev
  • 4 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g sušených marhúľ
  • 50 g kapár
  • zmes 5 korenín
  • 4 ks jahňacieho stehna s kosťou
  • 500 ml tymiánového čaju
  • 1 zväzok tymiánu
  • 1 dl olivového oleja

 

Pre vložené video sa vyžaduje súhlas so súborom cookie

Ak chcete vidieť vložené video na YouTube, musíte prijať naše zásady súhlasu so súbormi cookie. Cez toto si môžete kedykoľvek pozrieť video priamo na YouTube odkaz.

 

PRÍPRAVA:

  • Do nádoby (Z-1620) nalejte vodu z čističky vody Edel Wasser.
  • Priveďte vodu do varu a pridajte tymiánový čaj. Prikryte a po vylúhovaní zložte z indukčnej dosky.
  • Jahňacie stehná ochuťte zmesou 5 korenín a všetky suroviny pridajte do studenej nádoby (Z-V3060) bez pridania oleja a vody.
  • Zapnite indukčnú platňu a varte 5 minút pri strednej teplote (160 °C), potom znížte teplotu na nízku (90 °C) a varte ďalších 90 minút. 
  • Pomocou MixSy rozmixujte zeleninu na omáčku.
  • Podávajte so sezónnym šalátom v porceláne Zepter.

Vychutnajte si toto veľkolepé ale zdravé jedlo!

 

Dobrú chuť!

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 8. 5. 2018 15:48:55 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka